MEZINÁRODNÉ MAJSTROVSTVÁ SLOVENSKA 3.-4.3.2018

MEZINÁRODNÉ MAJSTROVSTVÁ SLOVENSKA

O víkendu 3.-4- března proběhlo ve slovenském, Zuberci Mezinárodní mistrovství Slovenska. 
Kategorií bylo otevřeno více, já jsem původně chtěla jet kategorii C, tedy sáně se 3-4 psy. Ale protože se mi zranil  leader Thor, nejstarší, nejzkušenější a nejlepší pes, rozhodla jsem se, že to zkusím v nejobsazenější kategorii D, tedy se dvěma psy, a zapřáhnu ty své mlaďochy, ať se učí oni i já.

 

Se sáněmi , které jsem si pořídila loni, jsem jela zatím jen jeden závod a moc jsem se těšila na letošní zimu, že se naučím pořádně jezdit a zajedu si pár závodů.  Všechny se ale nedostatkem sněhu postupně rušily, už jsem to vzávala, ale nakonec se uskutečnil Zuberec, o kterém jsem slyšela samá pozitiva.

 

Zuberec mě naprosto okouzlil. Stake out byl přímo v Muzeu oravskej dědiny , skanzen jako v Rožnově, takže jsme bydleli mezi starými dřevěnicemi, mezi kterými závod začínal i končil, kolem výhled na okolní Roháče. Byla to velká událost, kterou neustále kontroloval starosta, vůbec se nedivím, že se tak dmul pýchou. Mezi starými domečky bylo plno stánků s občerstvením, suvenýry a neskutečně mnoho diváků  (tolik snad nebylo ani na Mistrovství Evropy v Novém Městě na Moravě),  kteří stáli podél trati a povzbuzovali. Do toho úžasné slunečné počasí, v noci sice -15st., ale přes den jen pár pod nulou. Prostě parádní atmosféra, kterou podtrhnul večírek musherů v sále obecního úřadu, kam nás dovezli autobusem. Tak jsem si dlouho nezatancovala :-))

Kluci jeli moc hezky obě kola a k mému překvapení (jeli jsme přece na zkušenou) jsme přivezli titul vicemistrů Slovenské republiky!

 

 

 

Na konci se vždycky děkuje sponzorům, já ale žádného oficiálního nemám. Mým jediným, největším a nejspolehlivějším sponzorem je můj oddílový i životní partner Michal, který mě velmi podporuje po všech stránkách a za to mu moc děkuji!

Report: Gabriela Milatová