Ježdění na valše 2020

Na víkend 18.-19.9.2020 jsem měla dva plány, buď pojedu na mushingové závody na Louku, nebo pojedu na koncert Dymytry do dolní oblasti Vítkovic.

Nakonec vyhrál závod. Je super se skoro po roce potkat s partou skvělých lidí ze všech koutů republiky, Slovenska a někdy i Polska, kdy se pobavíte a popijete. Musím uznat, že mnohem lepší než dvě hodiny skákat v davu cizích lidí někde na koncertě 🙂

Po příjezdu v pátek večer jsem hned vyvenčila, nakrmila a uložila pejsky ke spánku.

K pivečku už bylo třeba se přiobléct, protože večer bylo chladno, ale počasí přes den bylo více než luxusní.

V sobotu ráno jsem vstala, vyvenčila a napojila svoje závodníky. Už hodinu před startem jsem byla zázračně oblečená a dokonce i s helmou na hlavě. Asi patnáct minut před startem, kdy jsme s Maxem šli cestou ke startovní čáře jsem zjistila, že moje kolo není úplně v pořádku. Nasedla jsem, šlápla a konec, přehazovačka se zamotala do tvaru jakéhosi hlavolamu. I když se zpožděním a odloženým startem díky propůjčenému kolu Marušky Ševelové jsem nakonec sobotní závod odjela. 

Start byl taky vtipný, prý „individuálové nepotřebují na startu handlera“, takže se Max rozběhl, zabral a napnul šňůru tak, že než jsem nasedla obtisklo se mi sedlo na levou půlku  :-D. No, modráka mám ještě po týdnu 😀

Pokračování textu Ježdění na valše 2020

Stěbořická 8ička 19.9.2020 Horská Výzva Beskydy 19.9.2020

Víkend 19.-20.9.2020 opět přinesl spoustu skvělých závodů a to jak těch dvoudenních, mushingových, tak i těch jednodenních canicrossových, či těch dlouhých horských.

Samozřejmě opět nechyběli členové MTO, či účastníci společných tréninků a příznivci klubu.

Stěbořická 8ička 19.9.2020

Jednalo se již o 4. ročník canicrossového závodu. Název závodu je odvozený podle vzhledu trasy, která tvoří osmičku, délka trasy je však necelých 5 kilometrů. Závod je velmi oblíbený a jak to viděli nejen členové MTO, kteří na závod vyrazili ?

Michal Ott je pravidelný účastník nejen canicrosových tréninků MTO

Stěbořická 8ička super, ale tentokrát ani lepší čas než loni nestačil na bednu, i tak spokojenost. Hlavní úkol byl vyzkoušet po týdnu s pejsanem tah a vše vypadá ok, jen po tom štěrku v cílové rovince se mu moc nechtělo, nakonec 5.místo v mužích. Michal Ott

Pokračování textu Stěbořická 8ička 19.9.2020 Horská Výzva Beskydy 19.9.2020

Mushingová sezóna se rozjíždí

Pomalu se nám rozjíždí mushingová sezóna a členové, či příznivci klubu, především pravidelní účastnící canicrossových tréninků vyrážejí na první závody, či si úžívají ideální podmínky k tréninkům.

Zde malý report z víkendu 12.-13.9.2020

ManMat Canicross Okolohradce 2020

Beskydský Dogmaraton 12.9.2020

MUD dog race 12.09.2020

Je pátek pozdější odpoledne a z Ostravy vyjíždí čistě dámská sestava- směr je jasný- Bířička na závod ManMat Canicross Okolohradce 2020

Letos se jednalo již o 14. ročník a čekala nás trať dlouhá 4,6km, oproti předchozím ročníkům trošku změněná, ale i tak velmi pěkná a především rychlá.

První starty byly v sobotu odpoledne, závod se pořádal u vody, teploty byly celkem letní a protože jezdíme velkým autem, tak kromě postrojů, koloběžek, gumáků jsme měly zabalený i paddleboard – takže o zábavu bylo postaráno 🙂

Úderem třetí hodiny se na start postavila naše nejmladší účastníce závodu Šárinka a společně s Feritkou si doběhla pro 2. místo

Pokračování textu Mushingová sezóna se rozjíždí

Moravský ultramaraton 7 maratonů v 7 dnech a na startu i náš martin řezáč!

Na úvod rozhovoru si Martina stručně představme.

Martin Řezáč, 38 let, v současné době žije v Ostravě, dlouholetý člen ostravského musherského klubu, vlastník dvou krásných sibiřských husky. Z mého pohledu velmi dobrý běžec, vytrvalec a hlavně pohodář. 

Martina po očku sleduji na sociálních sítích, kde mě vždy zaujmou jeho reporty s různých závodů.  A to jak musherských, většinou canicrosoových, tak i běžeckých.  Tentokrát mě velmi zaujaly jeho reporty ze závodu „MUM“. Nejdříve jsem si myslel, že je to běh pro mámy (s anglického mum),  ale nakonec se z toho k mému překvapení vyklubalo něco jiného.

Můžeš nám Martine, představit o jaký závod vlastně šlo?

MUM(Moravský UltraMaraton) je běžecký  mezinárodní etapový závod na 7 maratonů v 7 po sobě následujících dnech. Je to nejdelší a nejtěžší etapový závod pořádaný na území České republiky.

Každá etapa má délku maratonu a probíhá velmi členitým terénem, když její profil zahrnuje v průměru 900 m stoupání, tím je rozhodně náročnější než jiné podobné závody organizované na území ČR.

Pokračování textu Moravský ultramaraton 7 maratonů v 7 dnech a na startu i náš martin řezáč!