Masaryk run 9.4.2016

Již loni se mi tato akce líbila. Sice masovka, ale nechat si ujít možnost projet se na závodní dráze brněnského okruhu by byla chyba. A proto jsem se rozhodl jet i letos a opět startovat v kategorii koloběžek. Byla možnost účastnit se všech disciplín, což vedle koloběhu byla jízda na bruslích a poté samotný běh, ale to jsem si říkal, že nemusím mít vše. Na akci jsem lanařil i další členy klubu a nakonec se chytli ještě dva a to Kikča a Michal.

štafeta
Foto: Barbora Twardková

Počasí letos nevěštilo nic hezkého, což se také potvrdilo po našem příjezdu na místo. Jemný déšť a teplota 5 st. C. No nic moc. Nutná registrace, ochutnávka pivínka a šup připravit stroje.

s holkama
Foto: Barbora Twardková

Na místě už byly i holky z CC v Brně a také naše další členka Barča, ale ta pouze s foťákem v ruce, připravena zachytit ty správné okamžiky. Barča také pro závodníky připravila vynikající věnečky. Já s díky před závodem odmítl, což se ukázala později jako chyba, neb Kikča zblajzla tři kousky a to jak dopadla na trati se dočtete později.

Na start se v koloběžkách postavilo 126 borců a borkyň.

petr stejskal
Foto: Petr Stejskal https://www.facebook.com/Petr.PST/media_set?set=a.1075450949163053.1073741830.100000944740378&type=3&pnref=story

Kdo zná trať ví, že je rozhodně zajímavá. První kilometr a půl rovina a mírné táhle stoupání  a pak najednou 2,5 km prudké sjíždění a pak kilometr prudkého táhlého stoupání, které vás dokáže vysosnout z veškeré energii. Okruh se jel 2x, celkem tedy 10 km. Nejhorší aspoň pro mě bylo po dlouhém a hodně mokrém sjezdu, rozkmitat zmrzlé nohy. Průběh závodu stejný jako loni. Rychlý start, rychlý sjezd, škrábání se nahoru a pak to nějak vydržet.

martin
Foto: Barbora Twardková

No vydrželi jsme to všichni a nakonec z toho byly hezké umístění s tím, že Kikča umístění zlaté mezi ženami !!! Kikča jako nejrychlejší žena zvládla 10km za 28:45. Já letos za 26:25, což stačilo na 15. místo celkově a Michal vybojoval 27. místo časem 29:24.

vítěz
Foto: Barbora Twardková

Jelikož byla fakt kosa, hodili jsme nezbytné fotečky, kávičku společně s holkami CC Brno, které si později střihly štafetu (blázni 🙂 ) a fičeli jsme domů. I přes nepřízeň počasí, panovala na celém závodě vynikající atmosféra a pohoda pro kterou se tam příští rok vrátíme zase.

koláž
Foto: Barbora Twardková

Autor článku: Martin Urbančík