MČR off snow 2017 – Memoriál Vaška Kováříka IX

MčR off snow na Horníku byl i nominačním závodem na Mistrovsví světa IFSS v Polsku, které se bude konat 23.-26.11.2017

Bojovat vyrazila i část členů Mushing teamu Ostrava. Pro některé byl závod, jak jsem již zmiňovala, nominační. 

Závodilo se ve velmi pěkném prostředí v okolí hotelu Horník, Tři Studně. Bohužel pouze jednokolově, druhý den z důvodu nepřízně počasí, kdy na trati byly spadlé stromy a silný vítr neustupoval bylo druhé kolo zrušeno. Avšak i tak se na rychlé trati dlouhé 5,1km podávaly velmi pěkné výkony!

Za náš klub se v kategorii canicross ženy postavila Kateřina Bluchová, která tuto kategorii vyhrála s časem 15:35 a zajistilla si tak jistou nominaci na Mistrovství světa IFSS! 

„Ještě nás čekají necelé tři týdny tvrdé práce a hurá na výlet do Polska.“ (zdroj FB.)

 

Prokešová Ivana závodila na MČR v kat. SC12 a také se umístila na skvělém 3. místě! Pro „bednu“ si přijela zaslouženě „označená,“ jak již tyto podzimní závody nabízejí, avšak stále s úsměvem!

 

V kategorii SC1 závodili členové hned tři a to:

Michal Kozel, který se postavil na start MČR poprvé a zajel ho bez problému i s velmi pěkným časem 12:09

tak i já, Kristina Fryzová s časem 11:19 což na nominaci nestačilo, avšak i tak jsem si změnu kategorie z původní canicrossové náramně užila.

Natalie Cihlářová, která dřela do poslední chvíle a zajela velmi pěkný čas 15:27 .

„Na to, že nejsme ani jedna ve formě, to byla paráda “  (zdroj fb.)

 

Blucha Jan se na start postavil i „s nataženým tříslem, kdy mohl šlapat jen na půl (zdroj fb.)“   dojel na skvělém 8. místě s časem  10:25 ! Také mu nechyběl úsměv na tváři a výborná pleťová maska!

Dalším závodícím v kat. BkjM byl Pavlovec Michal, ač nedávno utrpěl velmi nepříjemné zranění na tréninku, tak nic nevzdal a dojel s parádním časem 11:53! 

 

V kategorii BkjW startovala Adéla Ulmanová s ještě ne-příliš zkušeným psem, jenž adoptovala. Dojela však se skvělým časem 12:28!

 

V kategorii SC2 nastoupila Gabriela Milatová, která neměla opravdu daleko k umístění a s časem 9:58 se umístila na 4. místě.

 

Na MČR nechybělo také zastoupení  juniorů z Canicross Beskydy! 

Článek zde: 

MČR off snow 2017 
Memoriál Vaška Kováříka IX

Dva týdny po ME v Itálii nás čekal ještě jeden stěžejní závod letošního podzimu a tím bylo tradičně na konci října Mistrovství České republiky. Stake out byl opět ve známém areálu hotelu Horník a trať vedla všem dobře známými přilehlými lesními a polními cestami.

My na MČR vyslali opět naše tři děvčata – Anežku, Barču a Rozárku. Všechny startovaly v kategorii juniorů ( kategorie nebyla rozdělena na hochy a dívky). Poslední dvě jmenované jsou sice ještě v žákovském věku, ovšem na MČR děti o tituly nesoutěží, tak jsme je přihlásili o kategorii výš…

Holky běžely trasu dlouhou 2 km a popasovaly se s ní následujícím způsobem (sobotní etapa):
Rozárka – 2. místo
Barča – 5. místo
Anežka – 9. místo

Anežka s Barčou bohužel neměly svůj den a v sychravém počasí se obě potýkaly s respiračními problémy a celkově to tentokrát nebylo ono a stačilo to v uvozovkách pouze na pátou a devátou příčku. Zato Roza jim to pěkně natřela a svým typickým způsobem „nic neřeším ,prostě běžím na plno“ držela po sobotě druhou pozici.

Bohužel se naplnila meteorologická předpověď a počasí se hodně zhoršilo. Zatímco v sobotu pouze pršelo a foukalo ještě v únosných mezích, v neděli už se čerti ženili. Vydatně pršelo a k tomu silné poryvy větru způsobily lámání větví a stromů. Odnesl to také náš stan, který už se s námi na příští závody nepodívá. „Budiž ti země lehká, sloužil si dobře.“ V lese a v okolí začaly všude padat stromy a části trati se ocitly pod vodou, takže verdikt zněl jasně a neúprosně: „Nedělní etapa se ruší, rychle nabalit krámy a hromadný úprk domů, než na vás něco spadne!“

V platnosti tedy zůstaly sobotní výsledky a Rozárka si odváží v deseti letech titul vicemistryně republiky v kategorii canicrossu juniorů ( do osmnácti let). Paráda! 
Roza taky přišla o vyhlašovací ceremoniál, ale počasí bohužel nedovolilo, aby důstojně proběhl a tak byl úplně zrušen. Vítězům a umístěným tak budou medaile zaslány dodatečně poštou.

 

Foto: Pavel Slezák (zdroj facebook) 

Foto: http://pupikova1.rajce.idnes.cz/MCR_off_snow_Hornik_2017/#IMG_2978.jpg

Foto: Veronika Červenková (zdroj facebook) 

Moc děkujeme za fotky! 

Další foto také: 

http://lynxhh.rajce.idnes.cz/MCR_off_snow_2017/

 

Všem obrovsky gratulujeme !!!

Report: Kristina Fryzová

Save