Víkendový “nejen canicross” kemp 29.-31.10.2021

Protože se vše na společném canicross tréninku za jednu hodinu stihnout nedá, tak jsme společně vyrazili na celý víkend.

Sraz byl opět v areálu Setina. Tentokrát jsme však byli ubytování v hlavní budově a myslím si, že vzhled pokojů byl milým překvapením pro všechny. Tímto chci hned v úvodu poděkovat www.arealsetina.cz za opravdu skvělé ubytování, jídlo a ochotu personálu! Děkujeme!

Takže, je tedy pátek, jsme ubytování a jde se omrknout trať, která je již předem značená v mushingu tzv. „terčíky.“ Trať si společně proběhneme, ukážeme si její záludnosti 🙂 a co to vlastně ty „terčíky“ jsou.

Po proběhnutí už nás čekala večere a následná povídačka o canicrossu a nejen o něm. Řekli jsme si něco o napojení hafanů, rozcvičení nejen sebe, ale i psů, něco k samotným tréninkům, ukázali si, na co si dát případně pozor, jak trénovat a mnoho dalšího, co během klasického canicross tréninku nejde kapacitně ani časově zvládnout 🙂

V sobotu už se jelo na plno. Sraz byl v 7.00 ráno, šlo se napojit pejsky a následně se proběhnout, ať nám snídaně pořádně chutná.

Po snídani opět sraz venku a šlo se trénovat i s hafany …

Důležité je před výkonem rozcvičit nejen sebe, ale i psy. Taktéž následné protažení by nemělo být podceňováno.

Protože den je celkem dlouhý, tak se zvládlo i nějaké to posilovací cvičení venku zaměřené především pro běžce. Mezitím hafani odpočívali.

Poté, co si naše druhé polovičky (rozuměj psi 😀 ) odpočinuli se zvládl ještě jeden trénink. (tréninky byly rozložené během dne na dva kratší úseky).

Protažení na večer bylo už jen příjemnou vsuvkou před zkouknutím filmu.

O skvělé protažení na večer se nám postarala Anet Kolodějová-Jóga pro sport. Děkujeme

No a jde se na kuťe, ještě nekončíme.

Ráno opět sraz venku, každý si napojil pejsky podle potřeby a kdo měl zájem, vyrazil na „před-snídaňovku“ (byla z toho nakonec čistě dámská sestava 🙂 )

Následný trénink pak už byl příjemným relaxem:

A aby celý víkend nebyl jen o běhání, tak jsme si ukázali i nějaké doplňkové cviky na různých balančních pomůckách, které nám z velké části poskytly Rehabky pro tlapky, děkujeme.

Více fotek poté zde:

https://www.zonerama.com/kristina1/Photo/7816609/294370585

Shrnuto a podtrženo, nabitý víkend, parádní počasí, příjemné ubytování a skvělí lidé – tohle se musí zopakovat!

Všem moc děkuji a těším se opět někdy někde 🙂

Kristina Fryzová