Ostravský fakt rychlý canicross 6.11.2021

Po menší přestávce (důvod asi všichni znáte) jsme se opět vrátili do Bělského lesa, avšak s jiným názvem závodu a s jiným termínem.

Na jaře totiž díky podmínkám nebylo stále reálné pořádat náš pravidelný závod pro začátečníky a tak přišel nápad, že se udělá na podzim a zapojíme všechny, i ty zkušené canicrossaře.

Trať cca 2km byla ponechána. Pro začátečníky je to ideální délka, ani dlouhé, ani krátké no a pro ty zkušené je to faaaakt rychlé.

Nabízíme ještě možnost přihlásit se i do kategorie podle váhy psa, spouštíme registrace a je plno. Ono taky omezit závod na 50 startujících udělá své. Nám ale nešlo o velký závod, ale vynahradit ten jarní, jen s takovou malou „profi vsuvkou“ 🙂

Rovinatá trať vybízela k tomu, že profi závodníci ji zvládnou opravdu velmi rychle a taky že jo! Celkově nejrychlejším závodníkem, podotýkám i mezi muži!, byla Barča Kabátová z Canicross Beskydy s časem 6:10. To už je pěkný čásek na kilásek.

Avšak nejen v kategoriích profi, ale také v kategorii začátečník padaly velmi slušné časy!

V kategorii začátečník celkově zvítězil Radim Trnčák s časem 6:28

Na paty mu však celkem šlapala Danča Priesolová (vítěz kat. CCWZ), která zvládla dva kilásky v čase 6:48!

Protože závod byl rozdělený i do kategorií dle váhy psa (u mužů došlo ke sloučení), tak je nutné ještě zmínit celkovou vítězku kat. do 20kg a to Michelle Matochová s časem 7:02!

Dopoledne nešlo však jen o lámání rekordů a překonávání skvělých časů. Sešla se především velká skupina pohodových lidí, kteří si chtěli vyzkoušet, jaké to je běžet i nějaký ten závod!

A ta různorodost plemen, to bylo něco.

Velcí, malí, chlupatí, krátkosrstí, tencí, širocí … a všichni společně běhali.

Nechyběla také trať pro naše budoucí naděje a to kategorie juniorů, kde vítězství patřilo Peti Sedlákové.

Canicross si vyzkoušeli i naše nejmladší naděje 🙂

Celkové výsledky zde:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1_ZKPXX5DsXc5hjJwrls-49pshXOXWJ2gCssoykd32f4/edit?fbclid=IwAR3Wnjs_yyfhwzkM-uY_wTrG9Bt2AcFXUPOiA62ouJkhl3QFc7XnpuuDTok#gid=0

Každý si letos odnesl malou medaili na památku a ti nejrychlejší z nejrychlejších krom vítězných medailí měli přichystány balíčky od firmy Hladovypes.com a Zerodc.cz! Děkujeme tímto za podporu.

A jak to dopadlo „s krabičkou?“

V rámci charitativní akce společně s SK Oceláky Ostrava byla možnost přispět svými „kiláky“ na cestu na Havaii:

Vyhodnocení movember sbírky pro Leontýnku https://www.facebook.com/events/749407212684223na našem Ostravském fakt rychlém canicrossu. Do krabičky určenou pro tuto sbírku a také něco nad rámec startovného (ti co nechtěli vydat a řekli, že to je na Leontýnku) jste přispěli částkou 510,-Kč, kdy jste naběhali všichni 170km. A my pořadatelé Mushing team Ostrava jsme ze startovného přidali 300,-Kč, protože těch 10 pořadatelů, fakt nachodilo a najezdilo mega km. Tzn. suma sumárům jsme dnes dali dohromady ( 54 lidiček) “ 270 km „, což odpovídá 810,-Kč. Leontýnce v neděli tedy na účet pošleme 810 Kč. VŠEM tímto obrovský dík .

Tak a je to. Několikátý a vlastně tak nějak svým způsobem první ročník je za námi a věřím, že se společně potkáme na jaře nebo na nějaké jiné akci.

Společně s předsedou klubu Martinem na ranní rozpravě.

Závěrem bych chtěla poděkovat všem, kteří se zúčastnili závodu za parádní účast, dodržování všech pravidel na 110% a celkově za vytvoření opravdu skvělé přátelské atmosféry! Moc děkujeme.

Velké dík patří také všem dobrovolníkům, kteří se zapojili, protože bez vás by to opravdu zvládnout nešlo! Vážně moc děkujeme.

Osobně chci poděkovat předsedovi Martinovi, že podpoří každý nápad a jde do všeho na plno.

Vím, že ho to stojí mnoho času a úsilí, ale vždy jde to toho znovu! Moc děkuji! Kristina

Děkujeme také moc všem fotografům za krásné fotky!

Fotky k dispozici zde:

https://martinagromek.rajce.idnes.cz/Canicross_6._11._2021_Belsky_les._Priprava_na_zavody./

https://martinagromek.rajce.idnes.cz/Canicross_6._11._2021._Belsky_les._Zavod./?

https://martinagromek.rajce.idnes.cz/Canicross_6._11._2021_Belsky_les._Oceneni./?

https://carloss91.rajce.idnes.cz/Ostravsky_fakt_rychly_canicross_-_6.11.2021

A samozřejmě velmi ráda ještě jednou zmíním sponzory!

Moc děkujeme

Takže sraz na jaře? 🙂

Za MTO Kristina Fryzová